Volgers

woensdag 20 april 2016

The sky is the limit!

Hallo lieve bloggertjes! 

Leuk dat jullie weer een kijkje komen nemen op ons blog. Vandaag mag ik jullie weeral een Copic creatie laten zien!
Ik heb de laatste tijd zoveel nieuwe stempelsetjes gekocht en ik ben zo enthousiast als ik ze dan eindelijk eens kan gebruiken. Deze keer heb ik een stempelset "Blue Skies" van Lawn Fawn bovengehaald, ik ben er nog altijd helemaal verzot op! Toen ik de stempelset voor het eerst zag, wist ik al meteen wat ik ermee wou gaan doen. 


Eerst heb ik centraal de grote luchtballon gestempeld en daarna gemaskeerd zodat ik aan de rechterkant nog een kleine luchtballon kon stempelen, zonder in mijn vorige luchtballon te stempelen. Omdat de grote luchtballon zich dichter bij ons bevindt komt hij op de voorgrond te staan. Hoe verder iets van ons verwijderd is, hoe kleiner het er uitziet. Ik heb iets lager ook nog een kleine luchtballon gestempeld om de indruk te geven dat die aan het stijgen of aan het landen is. Ik heb alles gestempeld met "Londen Fog" Memento inkt, dat is een grijze variant waardoor je geen of zo goed als geen lijnen meer ziet als je alles gekleurd hebt.


Daarna heb ik enkele wolken getekend met mijn Copic markers (C3, C1, C0).
De wolken die het dichts bij ons zijn, staan bovenaan en zijn meestal groter dan degene die het verst van ons af zijn. Iedere vorm van wolken is goed, alles kan!


Vervolgens was het tijd om de lucht in te kleuren. Ik heb er weer voor gekozen om iets donkerder rond de luchtballon te kleuren en dan het kleur te laten uitwaaieren naar buiten toe.
Hiervoor heb ik B00, B000 en B0000 gebruikt. Ook zie je dat ik onderaan nog een deel wit gelaten heb, daar moet het gras nog komen.


Daarna heb ik dus het gras gekleurd met een heleboel groene markers, namelijk: YG03, YG06, YG09, G7, G28


Toen heb ik vervolgens de ballonnen ingekleurd met lekkere felle kleuren. Ik heb gekozen voor een geel, oranje en roze combinatie deze keer. Die kleuren samen vind ik geweldig.
De kleurnummers staan onderaan deze blogpost vermeld.


Met de grijze Copic multiliner heb ik de touwen van de bakjes getekend.
Ik was al heel blij met het resultaat maar toch vond ik dat er nog iets ontbrak. Het was mij allemaal een beetje te simpel en toen dacht ik "Hé, laat ik eens wat witte bolletjes kleuren op de luchtballon". Daarvoor is de witte Molotow marker ideaal voor. Hij is gevuld met witte acrylverf en dekt zeer goed. Ik vind het direct een heel ander zicht.


Doordat de kaart eigenlijk het kleurwerk is, heb ik gewoon het kleurwerk gemat op simpel designpapier. Nog een wijze tekststempel en dan was de kaart af.


Dan volgen nu nog eens alle kleurnummers van de Copic markers die ik gebruikt heb:
wolken: C3, C1, C0
lucht: B00, B000, B000
gras: YG03, YG06, YG09, G7, G28
geel: YR04, Y17, Y15, Y11
oranje: E08, YR07, YR04, Y17
roze: RV69, RV19, RV17, RV55, RV52, RV000
mandjes: E79, E77, E74, E71

Challenges I want to enter:


Bedankt voor jullie bezoekje!9 opmerkingen:

 1. JA! Die witte bolletjes maken het verschil! Gaaf weer, deze kaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gorgeous card, wonderful vibrant colours and lovely design. Thank you for sharing your work with all of us at Crafty Boots Challenges.

  Dionne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I love your hot air balloons! Great work! Thank you so much for entering our ATG challenge at Through The Craft Room Door this week. Looking forward to see you again next challenge.

  Regards,

  TTCRD DT

  Scrapbookingmamaw {My Blog}

  Through The Craft Room Door
  ttcrd.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Stunning. Thank you for sharing it with us at Crafting from the Heart challenge

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Fabulous card love the hot air ballons and the step by step-the white dots do make a lot of difference---Thank you for joining us at Our Crafty Corner
  Carol DT x

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hi again, Deborah! I just finished drooling over your other post, the Hair and Skin Tutorial! This one is just as lovely!! Thank you again for sharing THIS ONE with us over at MarkerPOP in our Anything Goes Challenge!!

  BeantwoordenVerwijderen
 7. What a lovely picture. Reminds me of a balloon festival I saw in Zwolle about 8 years ago. Beautiful.
  Thanks for joining us at Craft your passion challenges.
  Happy crafting!
  Catherine ( DT ) x

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Great card! It caught my eye. Hugs, Maja

  BeantwoordenVerwijderen

Thank you for checking my blog! It would be great if you coulc leave a message for me!
Deborah